Om oss | EUKANUBA

Om oss

Vår historia

EUKANUBA grundades av The IAMS Company 1969. Grundaren, Paul F Iams, skapade EUKANUBA med filosofin att hundar och katter har utvecklats från rovdjur, och att de bör utfodras därefter.

Därför använder vi endast högkvalitativt animaliskt protein (i huvudsak kyckling och lamm) som den främsta proteinkällan i EUKANUBAs foder.

Vår ständigt pågående innovation och våra bidrag till näringsforskningen har hjälpt miljoner husdjur att nå sin fulla potential. Vårt fodersortiment innefattar veterinärförskrivna specialdieter och skräddarsydd näring för olika livsstadier, storlekar, särskilda behov och aktivitetsnivåer.

Globalt erkänt

EUKANUBAs kunskap och respekt för hundens olika näringsbehov genom alla livsstadier har bidragit till partnerskap med uppfödare och veterinärer, samt till deras nyckelorganisationer.  Vi är partners med många europeiska kennelorganisationer och vi arbetar också tillsammans med flera mycket ansedda och betrodda hundorganisationer, t.ex. Federation Cynologique Internationale.

Kvalitetslöfte

Vi på EUKANUBA är också djurägare och djurälskare. Vi vet att både tillförlitligheten och säkerheten hos EUKANUBAs produkter är mycket viktiga, och vi har ägnat årtionden åt att säkerställa att våra produkter är av högsta kvalitet, och det första steget är ingredienserna.

Inspektioner av oberoende experter säkerställer att vi använder oss av procedurer av högsta möjliga kvalitet, kontrollerat genom tester utformade för mänskliga livsmedel. De här testerna gör att du kan mata dina djur utan att behöva oroa dig.

  • Vi använder endast högkvalitativa ingredienser, med animaliskt baserat protein, som kärnan i våra produkter.
  • Vi kan spåra våra ingredienser till deras ursprung och våra huvudingredienser - protein, spannmål och fett kommer från Europa, Nya Zeeland och USA.
  • Vi kör omfattande kontroller av varje produktionssteg, med 120 kvalitetstester.
  • Våra leverantörer är noga utvalda. Många av våra leverantörer är långsiktiga partners som har arbetat med oss i åratal, men vi kontrollerar fortfarande varje leverans från varje leverantör och kräver en transparent certifiering på alla ingredienser.
  • Vi låter frivilligt oberoende experter testa våra produkter och vi har certifierats externt. Vi är för närvarande certifierade under det globalt erkända foderprogrammet IFS, som också ofta används i leveranskedjor för människomat.