KAN EN HÄLSOSAM KOST MOTVERKA HÅRBOLLAR?

De flesta katter, i det vilda eller i hemmet, tillbringar en ansenlig tid på att putsa pälsen. När de gör det sväljer de hår som med tiden kan ansamlas i magen. Om hårbollen inte passerar magen till tarmen, försöker katten göra sig av med den genom att hosta.

Kosten du ger din katt kan bidra till att reducera uppkomsten av hårbollar genom att hålla kattens matspjälkningssystem friskt.

Många katter får hårbollar någon gång i livet men en del katter, som långhåriga eller katter som putsar sig mycket, löper extra stor risk. Genom att regelbundet borsta katter som lätt får hårbollar kan man minska mängden hår som sväljs, och därmed minska risken att det bildas hårbollar.

Det kan också vara till hjälp att ge en specialutformad kost som minskar risken för hårbollar.

Varför är kosten så viktig?

Mängden fibrer i kattens kost avgör i regel hur bra den kan hantera hårbollar. Rätt typ av fibrer gör att det svalda håret lättare passerar tarmkanalen, och på så sätt minskar risken för hårbollar.

Högkvalitativt, animaliskt protein och fett tillför viktiga näringsämnen för en hälsosam hud och päls. Att upprätthålla en frisk hud och päls kan minska risken med överdrivet pälsavfall, intag av hår vid putsning av pälsen samt, följaktligen, att hårbollar bildas.

EUKANUBAs speciella hårbollskontrollfoder innehåller betmassa som bidrar till att flytta håret genom kattens tarmkanal, samt så klart även alla andra näringsämnen och vitaminer de behöver för att hålla sig friska.

Vårt hårbollskontrollfoder är ett komplett och balanserat helfoder Du behöver inte ge din katt något annat. Att blanda annat foder med hårbollskontrollfoder kan minska effektiviteten i kosten genom att näringsämnena som minskar hårbollarna minskar.