Protein, fett och fibrer: viktiga näringsämnen för friska katter

Med så många kattfoder på marknaden kan det vara svårt att veta vilket som är bäst för din katt.

Här kommer några tips på hur du kan försäkra dig om att din katt får rätt mängd vital näring i kosten.

Vikten av högkvalitativt protein

Alla proteinkällor är inte lika när det kommer till kattfoder. Katter är rovdjur och behöver en kost rik på fett och essentiella näringsämnen som inte finns i vegetabiliska protein, som sojamjöl. EUKANUBA kattfoder innehåller animaliskt protein som innehåller alla essentiella aminosyror, som taurin, som katten behöver. Vi utför dessutom speciella raffinerings- och kvalitetssäkringstester som säkerställer att vi endast använder högkvalitativt, lättsmält protein.

Vikten av fettsyror

Det finns två viktiga typer av fettsyror för katter – omega 6 och omega 3. Omega 6-fettsyror, som finns i kycklingfett och majs, är essentiella för att underhålla huden och pälsen, och en hälsosam membranstruktur.

Omega 3-fettsyror finns i ingredienser som fiskmjöl. Omega 3-fettsyror har visat sig vara viktiga för blodkoagulationen och är inflammationshämmande, bland annat. Alla EUKANUBA kattfoder innehåller källor till omega 6- och omega 3-fettsyror.

Rätt typ av fiber

Vår forskning har visat att måttligt fermenterade fibrer, som betmassa, främjar tarmhälsan. Den fermenterbara delen av fibrerna bryts ner av tarmbakterier för att bilda korta fettsyror, en energikälla för tarmens celler. Den icke-fermenterbara delen blir ballast för normal avföring.

Att endast använda mycket fermenterbara fibrer kan orsaka problem, såsom överflödig gas, medan endast icke-fermenterbara fibrer, såsom jordnötsskal, ger extra mycket avföring, eftersom de inte har något näringsvärde.

Betmassa finns i alla kattfoder från EUKANUBA, för att främja din katts tarmhälsa.