HUR DU INTRODUCERAR BARN FÖR EN KATTUNGE

En ny kattunge är en sann glädje för hela familjen. Bandet du knyter med din nya kompis kommer vara i många år framöver.

Att introducera en kattunge för små barn kan vara utmanande – försök följa dessa enkla steg för att göra de första mötena harmoniska för alla inblandade.

Om du har små barn och vill ha en katt i familjen kommer här några tips att tänka på:

  • Ta befälet. Små barn kan inte ta hand om ett husdjur. Barn ska inte förväntas mata en katt eller ha koll på deras näringsintag – det är uteslutande en uppgift för vuxna.
  • Introducera försiktigt. Var noga med att introducera din kattunge gradvis för dina barn och dina andra husdjur. Det kan vara en överväldigande upplevelse och kattungar (och barn) kan bete sig oförutsägbart.
  • Involvera ditt barn. Att bestämma betyder inte att stänga ute dina minsta från att hjälpa till. Ett litet barn kan hjälpa till med att handla, ge mat och tömma lådan, så länge en förälder övervakar. Besök hos veterinären är ett utmärkt sätt för barn att lära sig om hur man sköter en kattunge.
  • Informera. Om du funderar på att skaffa en katt i familjen, läs på om kattens hälsa och beteende innan du tar hem den. Dela informationen du har lärt dig med hela familjen.
  • Ge rätt sorts näring. Det är extra viktigt att du ger ett högkvalitativt foder som EUKANUBA Kitten, eftersom den största tillväxten sker under de första 9-12 månaderna. Vårt foder är speciellt framtaget att ge energi till växande celler, stötta höga aktivitetsnivåer och möta behoven från små munnar och liten magkapacitet.
  • Var realistisk. En ny kattunge är krävande. Kattungar har hög energinivå. När de upptäcker sitt nya hem kommer de säkert välta en vas eller två och använda krukväxterna som toalett. Om det är för mycket för dig bör du fundera på om en katt är rätt val.
  • Hitta rätt foder. Kattungar biter och rivs oftare än vuxna katter när de leker. De bästa leksakerna är dem där dina händer inte är i närheten av kattens små vapen. Några säkra val är mjuka leksaker, som fjädrar eller bollar – ju studsigare desto bättre. Undvik leksaker med vassa kanter, snören eller delar som katten kan svälja.
  • Övervaka noggrant. Låt inte ett barn och kattungen leka själva förrän du är helt säker på att de leker på rätt sätt.