Hjälper sibiriska huskies att fortsätta springa | Eukanuba

Hjälper sibiriska huskies att fortsätta springa

Namn på uppfödare: Stuart och Suzanne Alexander

Plats: Skottland och Sverige

Stuart och Suzanne Alexander från Skottland föder upp och arbetar med siberian huskys. De är de ultimata arbetshundarna som bara älskar att springa. Som slädhundar är de byggda för uthållighet och kan konsumera upp till 10 000 kalorier per dag.

I Skottland, har Stuart och Suzanne sina siberian huskys i sele året runt, såväl som att ta dem på arbetsresor utomlands. De senaste åren har de tagit dem till Sverige i tre månader där snön och det kalla klimatet ger dem möjlighet att springa mycket längre avstånd.

"Kosten är oerhört viktigt för våra hundar" , säger Suzanne. "De behöver ett högenergifoder som innehåller både högkvalitativt protein och fett."

Högkvalitativt protein är viktigt för att bygga, underhålla och återuppbygga musklerna, med fett som ger den främsta energikällan. Deras erfarenhet säger att rätt balans mellan dessa två komponenter verkligen är viktigt.

"Under åren har vi provat några olika märken" ,säger Suzanne "vi har stött på några olika problem, från skiftande kvalitet mellan olika leveranser, till viktminskning hos våra hundar. För att inte tala om dålig kundservice!"

Anledningen till att byta till EUKANUBA

Under en av sina resor till Sverige märkte de att flera av deras hundar blev lösa i magen. Det verkade som hundens kost inte räckte till för de högre energibehoven. Det var något som de var väldigt angelägna om att ta itu med.

De bestämde sig för att börja med EUKANUBA Premium Performance, och blev snabbt nöjda med sitt beslut.

"Vi är väldigt nöjda med maten" , säger Suzanne. "Fodret är högkvalitativt, med det optimala förhållandet mellan protein och fett. Det vårdar deras muskler, bibehåller deras vikt och ger dem den energi de behöver. "

Paret är nu inne på sin andra vinter i Sverige och deras hundar har inte haft några fler problem med lös avföring. De har även fött upp två kullar på EUKANUBA och alla valparna har frodats. "Vi skulle aldrig överväga att ge något annat foder"..

Uppfödarnas bästa tips:

  • Medan de kan vara underbara husdjur kräver siberian huskys mycket träning och med sin jaktinstinkt kan de inte vara okopplade om de inte befinner sig i ett slutet område med ett mycket högt staket.
  • Att springa hör till deras natur och de trivs i sele - om det så är att dra en släde, utrustning, cykel eller springa bredvid dig. Tänk på, att i varma temperaturer, kan siberian huskys lätt överhettas.     
  • De kräver också mycket mental stimulans och du kommer att behöva en mycket bra dammsugare!