Vi använder kakor (cookies) för att din upplevelse av vår hemsida ska bli så bra som möjligt. Genom att surfa vidare accepterar du att vi använder kakor. Vår policy för kakor
Slå på kakor för att få en bättre hemsideupplevelse. Tillåt kakor Vår policy för kakor

Observera att dessa kostplaner är specifikt näringsanpassade för allvarliga sjukdomar och återhämtning, och att de därför endast bör användas efter inrådan av veterinär.

Jag förstår, och vill fortsätta till Eukanubas veterinärrekommenderade kostplaner Gå tillbaka till produkter

KAN EN HÄLSOSAM KOST MOTVERKA HÅRBOLLAR?

De flesta katter, oavsett om de lever i Afrikas vildmarker eller i säkra omgivningar, ägnar en avsevärd tid att sköta sin päls. När de gör det sväljer de håret, som över tid samlas i magen. Om hårbollen inte kan passera genom magen, försöker katten att få upp den genom att hosta eller kräkas. Många katter kräks upp hårbollar någon gång i sitt liv men vissa, främst långhåriga katter och katter som putsar pälsen extra mycket, är särskilt utsatta. Hos katter som är benägna att få hårbollar, kan frekvent borstning minska mängden hår som intas och således minska risken för hårbollsbildning. Att ge katten ett speciellt foder för att minska uppkomsten av hårbollar kan också hjälpa.

På vilket sätt kan fodret som katten äter vara en hjälp?

Kosten kan av flera skäl vara viktig för att bli av med hårbollar.

Den patentsökta fiberkombinationen av pulveriserad cellulosa och betmassa hjälper till att föra håret genom matsmältningsorganen. Eukanubas näringsmässiga forskning har visat att hos katter som utfodras med vårt hårbollsmotverkande foder passerar 80 % mer hår i deras avföring än hos katter som utfodras med ett ledande, högkvalitativt torrfoder. Genom att underlätta för håret som intas att passera matsmältningsorganen, hjälper vårt hårbollsmotverkande foder till att minska möjligheterna att hårbollar skapas. Denna fiberblandning innehåller även en medeljäsbar komponent som främjar tarmhälsan.

Högkvalitativt, animaliskt protein och fett tillför viktiga näringsämnen för en hälsosam hud och päls. Att upprätthålla en frisk hud och päls kan minska riskerna med överdrivet pälsavfall, intag av hår vid putsning av pälsen samt, följaktligen, att hårbollar bildas.

Vad gäller när katten är överviktig?

Överviktiga katter har särskilda näringsbehov för att främja viktnedgång eller viktkontroll, och kan dra nytta av en kost som har utformats speciellt för dem. Om en överviktig katt har problem med hårbollar kan Eukanuba erbjuda ett hårbollsmotverkande foder som fyller kattens särskilda näringsbehov.

Bör ett hårbollsmotverkande foder ges som enda foder?

Ja. Att blanda andra livsmedel med ett hårbollsmotverkande foder kan äventyra effekten hos denna kost, genom att det späder ut näringsämnen som minskar risken för att hårbollar bildas. Att växla mellan ett hårbollsmotverkande foder och annan kattmat, kan också minska fördelarna med den här typen av kost.

Restart your Product search?

Lorem ipsum dotor amet requiem

Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident