Vi använder kakor (cookies) för att din upplevelse av vår hemsida ska bli så bra som möjligt. Genom att surfa vidare accepterar du att vi använder kakor. Vår policy för kakor
Slå på kakor för att få en bättre hemsideupplevelse. Tillåt kakor Vår policy för kakor

Observera att dessa kostplaner är specifikt näringsanpassade för allvarliga sjukdomar och återhämtning, och att de därför endast bör användas efter inrådan av veterinär.

Jag förstår, och vill fortsätta till Eukanubas veterinärrekommenderade kostplaner Gå tillbaka till produkter

VÄLKOMMEN HEM

Som "förälder" till en ny valp eller en ny vuxen hund, är det viktigt för dig att hjälpa honom att vänja sig vid sin nya omgivning. Tänk på honom mer som ett spädbarn än ett husdjur - han behöver massor av tålamod, tillsyn och kärlek. Här berättar vi hur du kan hjälpa honom att anpassa sig:

  • Ta med din nya valp hem när det är tyst och du inte har sällskap. Välj också en tid då dina rutiner är normala. Under hans första vecka hemma, börjar du med att lära valpen vem hans nya familj är, undervisar honom att lära sig att lita på familjemedlemmarna, och att börja vilja vara med dig. Detta bör vara veckan då valpen får vänja sig vid sitt nya hem.
  • Visa din nya valp området i din bakgård/trädgård som kommer att vara hans badrum innan du tar in honom; ta honom alltid dit när ni går ut. 
  • Inledningsvis kommer du att bygga din rutin runt valpens behov, och dessa är tillförlitligt förutsägbara när valpen är mycket ung. Valpar behöver kissa direkt efter uppvaknandet, så du måste vara där för att ta din valp direkt ut i trädgården utan fördröjning. 
  • Ge din nya valp ett eget rum där du kan ha hans box, komplett med sängkläder och tuggleksaker (lämna boxens dörr öppen). Han ska känna sig trygg i sin "hydda." Lägg ner tidningar på golvet i händelse av olyckor.
  • Övervaka din nya valp hela tiden och lek med honom flera gånger om dagen. Det hjälper till att etablera dig som familjens ledare.
  • Rasta valpen med några timmars intervaller och direkt efter att han ätit, druckit, sovit och lekt (se efter signaler som sniffning och att han går omkring). Straffa aldrig din nya valp om den gör sina behov inne. Prisa honom istället när han gör dem utomhus. Upprepa specifika ord som t.e.x. “kissa” och “bajsa” medan valpen faktiskt kissar eller bajsar, så att han associerar orden med dessa åtgärder. Obs: undvik att använda andra ord som du använder för att prisa honom för andra icke-toalettaktiviteter, såsom "duktig pojke", eftersom han kan koppla detta ord med att behöva kissa eller bajsa. 

UMGÅS MED BARN 

Du kommer inte att ha några problem alls att uppmuntra ditt barn att leka med din nya valp. Men du behöver övervaka hundens första interaktion med barn och begränsa speltiden till 15-20 minuter, två eller tre gånger om dagen. Det finns fler spelregler att gå igenom:
  • Children need to be taught that the puppy is not a toy or doll, and should not be disturbed when resting or sleeping.
  • Inget hårdhänt retande eller lekande.  Svansdragning och att retas kan leda till dåliga vanor, som att hunden hoppar upp eller till och med biter.
  • Var varsam. Berätta för barnen att aldrig skrika på den nya valpen, även om han gör något fel. Förklara att hundar kan bli skrämda av höga ljud.

Restart your Product search?

Welkom bij EUKANUBA België / Bienvenue sur EUKANUBA Belgique