Vi använder kakor (cookies) för att din upplevelse av vår hemsida ska bli så bra som möjligt. Genom att surfa vidare accepterar du att vi använder kakor. Vår policy för kakor
Slå på kakor för att få en bättre hemsideupplevelse. Tillåt kakor Vår policy för kakor

Observera att dessa kostplaner är specifikt näringsanpassade för allvarliga sjukdomar och återhämtning, och att de därför endast bör användas efter inrådan av veterinär.

Jag förstår, och vill fortsätta till Eukanubas veterinärrekommenderade kostplaner Gå tillbaka till produkter

GRUNDLÄGGANDE UTFODRINGSRIKTLINJER FÖR VALPEN

Att utfodra en valp med omsorgsfullt producerad hundmat som Eukanuba Puppy (för mini, små, medium eller stora raser) så kan du förvänta dig en dynamisk, nyfiken, energisk hund som visar upp en tät, tjock päls. Vad du ser är en extern representation av allt som händer inuti: skelettet utvecklas ordentligt, muskler byggs, immunförsvaret utvecklas och expanderar nervbanor i hjärnan.

De kritiska valpåren

Ta väl hand om honom som valp, så kommer du att bygga en utmärkt grund för ett liv som en frisk hund. Det beror på att hans första månader är avgörande för utvecklingen av hans kropp och själ. I själva verket upplever valpar deras snabbaste tillväxtperiod under de första sex månaderna i livet. Det är ingen verklig överraskning, att valpar förbrukar nästan dubbelt med energi som en vuxen hund på en gram för gram kroppsviktsbasis. Eftersom hans magkapacitet fortfarande är under utveckling, är det viktigt att han får en specialdesignad, berikad valpkost.

Välja ett superpremium valpfoder.

Leta efter ett fullständigt och balanserat premiumvalpfoder, som Eukanuba Puppy, som innehåller precis de rätta ingredienserna valpen behöver:

 • - Högkvalitativt animaliskt protein – Protein är byggstenen för muskler och skelett

 • Speciella måttligt jäsbara fibrer, såsom betmassa, för att stödja matsmältningen och upptagningen av näringsämnen
 • Omega-6 och omega-3 fettsyror för en frisk hud och glänsande päls
 • Antioxidanter som betakaroten och vitamin E (för att stödja ett friskt immunsystem)

(För ytterligare information om dessa ingredienser, vänligen se vår artikel, "DHA: Så blir din valp en smart hund".)

En storlek passar inte alla

Det är också viktigt att överväga valpens storlek eftersom inte alla raser har samma näringsbehov. Miniraser och små raser utvecklas snabbt och kräver höga halter av protein, fett, kalcium och fosfor; stora och jätte-rasers valpar måste ges en mindre näringsrik (mindre energität) kost för att se till att de växer långsammare och i en mer kontrollerad takt. Medelstora rasers valpar är något däremellan. Ytterligare information om rasspecifik kost kan hittas i vår artikel, "Valpar kräver olika typer av kost beroende på ras och storlek".

Utfodringstips

När du har köpt valpens mat, är det enkelt att mata honom — bara öppna påsen och hälla upp, eller hur? Men det finns några saker du kan göra för att förvandla hans mat till en måltid.

 • Mät portionsstorleken korrekt. För att avgöra storleken, börja med den dagliga dos som rekommenderas på förpackningen och dela med antalet gånger du ska mata din valp (oftast frukost, lunch och middag: efter fyra månader (mini, små, medelstora raser) till sex månaders ålder (stora raser), ges foder endast på morgnar och kvällar.) Ta bort skålen efter att han har haft möjlighet att äta i 30 minuter. Detta undviker överätande som leder till en ohälsosam viktuppgång.
 • Kom ihåg att Eukanuba Puppy är en komplett och balanserad kost för valpens näringsbehov. Motstå frestelsen att lägga till något i skålen, eftersom det kan störa upptagningen av mineralerna i hundmaten.
 • Se till att valpen alltid har tillgång till en skål med färskt vatten. Byt vatten regelbundet för att hålla det fräscht och undvika föroreningar.
 • Kontrollera hundens vikt regelbundet genom att dra händerna längs hans sidor. Du bör kunna känna hans revben. Dessutom bör du även kunna se hans midja om man tittar på honom ovanifrån eller från sidan. Om du är orolig att din valp är överviktig eller underviktig, ta honom till din veterinär för en kontroll.

Tandsprickning på valpen

Mellan tre och sex månaders ålder, lossnar valpars "mjölktänder" och försvinner den naturliga vägen. När den genomsnittliga valpen når 6-7 månaders ålder, kommer alla 42 vuxna tänder att synas. Under denna tid, kan hundens tandkött vara känsligt och han kan vägra att äta. Detta är normalt. Prova att göra det lättare för honom under detta skede genom:

 • att blötlägga torrfoder i vatten i 10-15 minuter för att mjuka upp det.
 • Underlätta tandlossningen genom att mata med krispigt torrfoder samt speciella valpkex.
 • Fortsätt med valpens nuvarande mat, eftersom att växla till en annan kost kan orsaka en upprörd mage.
 • Ge din hund lämpliga saker att tugga på, till exempel, tuggleksaker och snacks som är bra för tänderna.
 • Börja borsta valpens tänder som en lek. Så här kommer han att vänja sig vid daglig tandborstning som vuxen. Använd aldrig mänsklig tandkräm, den kan vara skadlig för hundar. Belöna honom med hundgodis när du är klar.

Med alla olika foder som finns tillgängliga, är det inte en lätt uppgift att välja rätt mat för din valp, men om du matar med högkvalitativ premiummat som Eukanuba Puppy från början, kommer du att lägga grunden för att stödja och upprätthålla ett hälsosamt liv.

För funderingar över utfodring av din valp eller tandhälsa, rådfråga din veterinär.

Restart your Product search?

Welkom bij EUKANUBA België / Bienvenue sur EUKANUBA Belgique