Vi använder kakor (cookies) för att din upplevelse av vår hemsida ska bli så bra som möjligt. Genom att surfa vidare accepterar du att vi använder kakor. Vår policy för kakor
Slå på kakor för att få en bättre hemsideupplevelse. Tillåt kakor Vår policy för kakor

Observera att dessa kostplaner är specifikt näringsanpassade för allvarliga sjukdomar och återhämtning, och att de därför endast bör användas efter inrådan av veterinär.

Jag förstår, och vill fortsätta till Eukanubas veterinärrekommenderade kostplaner Gå tillbaka till produkter

DIN HUND OCH HANS FÖRHÅLLANDE TILL MAT

Supersmala brasilianska modeller har ofta problem med mat. Det har även majoriteten av barn under fyra års ålder. Sedan har vi din bror som inte har smakat en kolhydrat sedan 2001. Han har definitivt problem. Men hur är det med Oscar, din nya tax? Om han är som resten av oss, har han dem sannolikt också. Han kan vara petig. Eller så kanske han har samma stora aptit som en skogshuggare. Var än problemen finns, ta dem på allvar. Vi tror att du kan få honom att äta en näringsmässig kost — utan hjälp av en högt prissatt hundpsykolog eller en hundkock. Så här ska du göra:

 

Vad hunden behöver

Innan vi tar itu med egenheter, låt oss ta ett steg tillbaka och titta på vad som är bra hundnäring.

Alla hundar behöver en balans av protein, fett och kolhydrater som kan hittas i högkvalitativt djurfoder som Eukanuba. De ingredienser som dessa näringsämnen kommer från, visas i listan över ingredienser som bland annat sorghum, betmassa, fiskolja och antioxidanter. Dessutom anger etiketten hur mycket protein och fett som faktiskt finns i påsen.

Mata din hund efter storlek, ras och livsfas. Tänk på, att valpar kräver upp till två gånger mer energi än fullvuxna hundar, att överviktiga djur behöver mindre och näringsreducerade måltider samt att små hundar som chihuahuas kräver små bitar som ryms i deras nätta munnar. Eukanuba erbjuder ett fullt spektrum av olika typer av foder.

Färskt vatten ska alltid finnas tillgängligt. Rengör skålen och fyll den flera gånger under dagen. Även en liten bit mat i vattnet kan förorena det. (Du skulle inte vilja dricka ur ett smutsigt glas, eller hur?)

Ge mat på ungefär samma tid varje dag. Detta bidrar till att skapa en rutin för ditt husdjur och upprättar ett bekvämt måltidsmönster.

Följa riktlinjerna för portioner på baksidan av hundmatspaketet. Även om hunden verkar hungrig, kan övergödning leda till fetma.

Ge aldrig matrester eller belöningar i form av mänsklig mat. Sådana livsmedel kan vara farliga för husdjur och leda till fetma.

 

Utfodring av hundar med petig smak

Om din hund nosar i sin skål men sedan avvisar maten efter några tuggor, bör du analysera hans beteende. Precis som barn, så äter hundar när de är hungriga. Följande kan vara orsaken:

Får hunden människomat eller extra hundgodis som hämmar hans aptit? Även om du inte är den som ger hunden detta, kanske din make, ditt barn eller din hundvakt gör det. Ha en ärlig konversation med dem om de negativa effekterna detta har. Din hund skulle äta godis hel dagen om det vore tillåtet — men det skulle inte hålla honom frisk. Försäkra dem att hans hundmat — medan den kanske inte ser lockande ut för människor — ger honom all den näring som han behöver.

Är hunden sjuk? Varken människor eller hundar äter om de är sjuka. Kontrollera huruvida din hund gör sina behov regelbundet och om den leker som normalt. Om du noterar sådan information i en anteckningsbok kan den hjälpa dig och din veterinär att avgöra ett mönster, som därmed leder till en diagnos.

Övergöder du din hund? Han kan äta allt han behöver och lämna kvar resten. Kontrollera att dina portioner är enligt riktlinjerna.

Ogillar hunden sin hundmat? Vi hatar att säga det, men billigare märken görs ofta med mindre kvalitetsingredienser som kanske inte passar hans gom — eller hans kropp. Han kanske inte gillar smaken eller, mer än sannolikt, hans mage kanske har svårt att smälta den. (Till exempel, du kanske tror en snabbmatshamburgare är välsmakande — tills du måste äta den varje dag tre gånger per dag. Efter det, blir färska grönsaker och frukt mer tilltalande.) Däremot använder Eukanuba endast råvaror av hög kvalitet — godhet som din hund kommer att älska.

 

Utfodring av hundar med stor aptit

We know Irish Wolfhounds who can pack it away — and miniature Schnauzers who can keep up with them. If your dog seems truly hungry — you'll know if he inhales his supper in five minutes flat then begs you for more — there could be a reason:

Får han rätt typ av näring så att han kan känna sig mätt? Som vi tidigare nämnt, är många hundmatssorter av mindre kvalitet även mindre näringsrika. Det kan vara skälet till att han vill äta motsvarigheten till en biff kontra tre påsar popcorn.

Ger du honom tillräckligt med mat? Om du nyligen har tagit upp längdskidåkning och din hund är med på det äventyret, då förbränner han en hel del mer kalorier än som knähund. Ta en titt på utfodringsriktlinjerna på paketet eller rådgör med din veterinär.

Får hunden rent vatten? Liksom människor äter hundar ofta när de verkligen är törstiga. Kontrollera att skålen är ren och innehåller färskt vatten hela tiden. (Pölar räknas inte.)

 

Hitta rätt utfodringsmetod för din hund

Beroende på storleken och personligheten hos ditt djur, finns det finns två sätt att anpassa hans måltider – båda har olika fördelar. Se först över hundens typiska matvanor — har han självkontroll eller är han benägen att konsumera mat helt enkelt för att den står framför honom?

Fritt valbar utfodring: Ställ ner torrfoder och låt honom äta hela dagen lång. Detta tillåter honom att äta mer eller mindre beroende på fluktuationer i sin aptit. När hundens morgonpromenad förlängs, kommer han sannolikt att behöva äta mer mat; när han ligger framför brasan äter han mindre. Detta är en bra plan för en hund med normal aptit.

Tidsinställd utfodring: Tillhandahåll ransoner efter en rutin med 1-2 portioner dagligen; låta hunden äta i uppemot 20 minuter innan du tar bort skålen. Detta etablerar en rutin och reglerar hans intag av kalorier. Detta innebär att han kommer att förses med näring under dagen, i stället för att svälja allt på en gång klockan 7. Detta alternativ är utmärkt för stora raser, överviktiga och hundar som äter för mycket.

Byt märke utan hungerstrejk. Om du har beslutat att byta märke eller till ett annat foder inom ett specifikt märke, bör särskild försiktighet iakttas för att undvika obehag i magen. Du bör vänja hunden med en gradvis övergång genom att ta dessa steg:

Under loppet av tre dagar, integrera den nya maten i den nuvarande genom att tillsätta lite i taget, tills du har 100 procent av det nya i skålen. Om hunden inte äter, behöver du inte oroa dig. Hundar kan missa måltider i en dag eller två utan biverkningar. Så småningom kommer han att äta den. (Kanske kommer hunden även att bli av med sina extrahekton medan du väntar på att hans aptit ska "återvända.")

Ha ett positivt kroppsspråk. Ställ fram hundens skål i positiva ordalag så att han vet att ändringen är okej. Säg till honom att den nya maten är en belöning.

Ge inte efter för krav på det gamla fodret. Hunden kommer att äta när den är hungrig. (Du kan själv dock behöva äta dina måltider i ett annat rum utan att Fido tittar på, för att undvika att känna skuld.)

För att underlätta övergången från våt- till torrfoder, kan du blanda i lite varmt vatten. Du kan även prova att värma maten i mikrovågsugnen i några sekunder. (Men tänk på att kassera överblivna portioner efter 20 minuter, annars blir maten dålig.)

Hundar har sina egenheter, det vet vi. Men låt inte din dalmatiner förvandlas till en diva. Det finns ju trots allt bara en Paris Hilton.


Restart your Product search?

Welkom bij EUKANUBA België / Bienvenue sur EUKANUBA Belgique